Instructie & training

Mede dankzij de fysieke uitdaging van Hipsy, heb ik als geen ander ervaren hoe belangrijk het is om bewust te trainen. Om te begrijpen waarom we doen wat we doen, maar nog meer om te onderzoeken wat je moet doen om je paard fysiek, maar ook mentaal, zo fit mogelijk te krijgen. 

Dat de weg hier naar toe niet in een rechte lijn omhoog gaat maar hobbels (of zelfs diepe dalen) kent is logisch. Vallen en opstaan hoort bij het proces. Belangrijk is dat je iemand naast je laat staan, om je te begeleiden als trainer, maar ook als sparringspartner in het management van je paard, om deze weg te bewandelen. 

 

Graag kom ik naast je staan om je te ondersteunen waar nodig. 


Dressuurles

Op een biomechanisch verantwoordde manier, binnen het kunnen van je paard, dynamisch en functioneel trainen met je paard.

 

Samen opzoek om zowel je paard als jou fysiek en mentaal uit te dagen om het beste naar boven te halen. Ik kijk niet alleen naar je training maar bespreek het hele management van je paard om de beste situatie te creëren waarin jullie je kunnen ontwikkelen. 

Revalidatie

Ben je met je paard bij een specialist geweest en heb je groen licht om weer aan het werk te gaan met je paard? Ik kan je helpen, dit gaat verder dan alleen het belast en onbelast trainen van je paard, maar ook in het management van je paard. 

Neem contact met mij op voor als je benieuwd bent naar wat ik voor je kan betekenen. 


Tarieven

Training/ les in Lelystad

Bij Lelymare in Lelystad heb ik een locatie waar ik les kan geven of je paard kan trainen. Je kan je lessen met mij in plannen via de website van Lelymare Horses

Training/ les binnen 10 km vanaf Elburg

Ik kom graag bij je aan huis of op door jouw gekozen gewenste locatie. 

Training/ les tussen 10 km en 25 km vanaf Elburg

Ik kom graag bij je aan huis of op door jouw gekozen gewenste locatie. 

Kosten:

Training van je paard                    € 45

Les 30 minuten                              € 40

Les 45 minuten                              € 50

Kosten:

Training van je paard                    € 55

Les 30 minuten                              € 40

Les 45 minuten                              € 55

Kosten:

Training van je paard                    € 65

Les 30 minuten                              € 45

Les 45 minuten                              € 65


NCSAH

Hipsy was mijn eerste paard weer na 5 jaar geen paard gereden te hebben. De opleiding verliep soepel, snel wisten we de punten voor het Z te verzamelen en al op jonge leeftijd startte ik Hipsy in het Z2. Toch ontbrak het mij aan kennis.

Ik las hier en daar wel wat literatuur en ook mijn instructeurs legde veel uit over de oefeningen die je tegenkomt als je keurig het dressuurboekje volgt en via de klasse verder groeit. Maar het knaagde.. waarom doen we wat we doen en hoe train je je paard zo goed mogelijk om zo lang mogelijk plezier van je paard te houden. Eerlijk gezegd, ik had eigenlijk geen idee. Na de gebruikelijke zoektocht op internet naar een opleiding voor meer verdieping en via via kwam ik bij de opleiding van de NCSAH.  Inmiddels ben ik gestart met mijn 4e opleidingsjaar. Daarnaast volg ik de opleiding werken aan de hand. 

 

Door de opleiding bij de NCSAH heb ik geleerd anders te kijken naar paarden. Niet alleen vanuit de trainingsconcepten, de biomechanische achtergrond van het trainen, maar zeker ook het management rondom je paard.

 

Meer weten over de NCSAH? Kijk eens op hun website.