Even voorstellen..

Ik ben Robin Vos, in 1991 ben ik geboren in Groningen, na 2 jaar verhuisden we naar een klein dorpje in Drenthe. Vanuit de bovenverdieping van het huis keken we uit over de paardenweides. Ik ben niet opgegroeid in een paardengezin, maar mijn ouders hebben mijn hobby altijd gesteund en mogelijk gemaakt. Nadat mijn ouders er achter kwamen dat ik echt besmet was met het paardenvirus kreeg ik, samen met mijn zusje, op 12-jarige leeftijd een pony. Giorgio was een echte leermeester. Al snel werd ik serieus en 3 jaar later startte ik voor het eerst Z1 met Giorgio. Naast Giorgio kreeg ik de mogelijkheid om verschillende pony's en paarden te rijden. Op mijn 16e werd Giorgio verkocht en kwam er een groen paard. Met dit paard heb ik M dressuur gereden. 

Al vroeg was ik serieus bezig met het trainen van paarden. Toch heb ik er tijdens mijn studententijd, mede door fysieke uitdagingen, voor gekozen om te stoppen met paardrijden. Gedreven door een doel heb ik mij gestort op mijn studie Accountancy. Na afronding van mijn HBO-studie, in 2014, ben ik in dienst getreden bij KPMG. Bij KPMG heb ik naast mijn werk als assistant accountant mijn Master en Post-Master Accountancy (RA) afgerond aan Nyenrode Business University. 

Toch kriebelde het paardenvirus, in 2012 kocht ik Hipsy als veulentje van 3 weken oud. De eerste jaren naast mijn werkende leven bleven de paarden slechts hobby. Maar toen ik in 2020 naar Zeewolde verhuisde en op het punt in mijn werkende leven kwam dat ik niet zeker meer wist of mijn ambities in het bedrijfsleven nog bij mij paste heb ik contact opgenomen met het revalidatiecentrum Lelymare in Lelystad. 

Inmiddels mag ik mij al 2 jaar stalruiter van Lelymare noemen en werk ik sinds mei 2022 ook op kantoor, waar ik onder andere mijn financiële kennis kwijt kan in het werk op kantoor. Het werk tussen de paarden combineer ik met een baan bij de ANWB. Langzaam aan groeit mijn ambitie in de paardenwereld en heb ik in het voorjaar van 2023 besloten mijn bedrijf, Vos & Paard, groter te maken. Welke werkzaamheden ik nu voor jou kan uitvoeren is te vinden op deze website. 


Opleidingen

Paard gerelateerd

  • Basic Instructor Classical Dressage (NCSAH)
  • Orun allround niveau 2
  • in opleiding: Sport Instructor Classical Dressage (2023 aanvang derde jaar opleiding)

Overige opleidingen

  • HBO Accountancy
  • Master Accountancy (RA)
  • Post Master Accountancy (RA)

Eigen paarden

Hipsy

Hipsy is een ruin geboren in 2012, zijn afstamming is Charmeur x Gribaldi. Hipsy zijn opleiding leek voortvarend te gaan, op 6 jarige leeftijd startte hij voor het eerst in het Z2. Helaas werd de weg daarna hobbeliger en zijn we in een intensief revalidatietraject belandt vanwege artrose in zijn hals. Inmiddels zijn we met succes ZZ-licht gestart. Mocht je meer over de revalidatie van Hipsy willen weten neem dan contact op. 

Nespresso

Nespresso van de Rheezerhoek is een ruin geboren in 2018, zijn afstamming is Incognito x Saint Tropez. Nespresso is een sensibel paard, helaas ook  met de nodige fysieke uitdagingen. Ben jij benieuwd naar zijn verhaal? Kijk dan hier